In mijn zoektocht om mijn ‘toekomstbestendigheid te vergroten’ kwam Eva Visser Advies op mijn pad. Ik kreeg op Eva’s website de indruk dat het traject helemaal naar mijn wens zou kunnen worden ingericht. En vooral dat aspect sprak me vooraf erg aan. Ook omdat ik in de loop der jaren al meerdere sessies, zoals talentgericht werken en jobcrafting, heb meegemaakt. Het ging mij er vooral om voorbereid te zijn op toekomstige veranderingen en niet om een gerichte en geplande carrièreswitch.

In het traject bleek al snel dat ik inderdaad vooraf mijn wensen en doelen kon formuleren (en visualiseren) en dat Eva deze informatie gebruikte om er een prima passend vervolg aan te geven. En al te gemakkelijk kwam ik er niet mee weg, mocht ik dat vooraf nog gedacht hebben. Want ondanks alle flexibiliteit werd ik door de professionaliteit van Eva wel aangespoord om serieus over mijn eigenschappen, situatie en mogelijkheden na te denken en daarbij ook echt concreet te worden. Hoewel ik me gaandeweg wel eens afvroeg of de door mij vooraf bedachte doelen in dit loopbaantraject zouden worden gehaald bleek de puzzel aan het eind perfect in elkaar te vallen. Ik wilde een soort overzicht van ‘reisopties met aankomst- en vertrektijden’ en dat is precies het resultaat geworden.

Ik kijk terug op een serie prettige en persoonlijke gesprekken waarbij ik geen herhaling van zetten hoefde te doen maar wel op een goede manier werd uitgedaagd. Eva beschikt over een scala aan (gespreks)technieken die ze vaardig weet in te zetten, ook als een deel van die gesprekken digitaal moest plaatsvinden vanwege de corona-omstandigheden. Eva: hartelijk dank voor je betrokkenheid!