Leer van elkaar over jezelf en actie volgt

Je denkt elke dag na over je werk en volgende stap, daar zit het ‘m niet in. Toch kom je niet vooruit want je weet niet waar je moet beginnen en hebt geen stok achter de deur. Je draait in een kringetje rond. Neem deel aan het groepstraject! Je maakt individueel de opdrachten en in de bijeenkomsten wissel je van gedachten met de andere deelnemers. Zo leer je van elkaar, ook over jezelf. De onderlinge herkenning die ontstaat, geeft rust. De bijeenkomsten en het ‘samen doen’ vormen jouw stok achter de deur.

Herken je dit?

 • ’s Ochtends ga je vol goede moed naar je werk: vandaag ga je er weer voor! Na je eerste afspraak is er weinig over van die positieve instelling en je energie is al voor een groot deel weggelekt. Het voelt allemaal zó voorspelbaar. Op de automatische piloot doe je de rest van de dag je werk en je vraagt je af: is dit het nou?
 • Tijdens het avondeten antwoord je ‘ja, prima’ op de vraag hoe het op je werk was. Echt enthousiast ben je niet meer. Sterker nog: je krijgt steeds vaker van je partner te horen dat je lontje wel erg kort is en je steeds veel loopt te mopperen.
 • Er is een reorganisatie op komst en dit heeft zeker impact op jouw werk. Het is niks voor jou ‘om maar te zien waar het schip strandt’, je wilt aan roer staan. Het verlamt je en je weet niet welke stappen je moet nemen.
 • Al een tijdje droom je over wat anders, je hebt er ook al ideeën over, alleen de actie ontbreekt…


Zo wil je het niet langer!

scheve boom
loopbaancoaching groep

Hoe zou het zijn als…

 • Je zondagavond nog geniet van je weekend en dat sluimerende gevoel van ‘o bah, morgen moet ik weer …’ weg is?
 • Je ’s ochtends vrolijk in je auto of op de fiets stapt, in plaats van met die eeuwige steen op je maag?
 • Er een echte glimlach op je gezicht verschijnt en je enthousiast vertelt als iemand vraagt ‘hoe is het op je werk?’
 • Je het gevoel hebt dat je er echt toe doet? Dat je een belangrijke rol speelt met je werk?
 • Je je weer kunt ontwikkelen? Je nieuwe dingen leert en je leergierigheid terug is?

Wat levert het je op?

 • Je weet waar jij goed in bent, wat jouw talenten zijn
 • Antwoord op de vraag: waar krijg ik energie van en waar lekt m’n energie juist van weg?
 • Je weet precies waar je voor staat, waar jouw ‘vlammetje’ harder van gaat branden en waar je je voor wilt inzetten
 • Een gevoel van trots en regie: je hebt het stuur van jouw loopbaan en leven weer in eigen handen
 • Je hebt de tools en kennis hoe je die nieuwe baan kunt gaan veroveren, je weet het en kunt het nu!
 • Of je hebt alle ingrediënten om je huidige baan weer aantrekkelijk te maken

Je hebt een plan voor de toekomst en staat te popelen om ‘m uit te voeren!

paddestoel
loopbaan coaching in groep

Wat kost het en wat krijg ik dan?

 • 8 bijeenkomsten van 1,5 uur in de natuur met gemotiveerde andere deelnemers in een veilige leer- en experimenteeromgeving
 • Verfrissende terugkombijeenkomst na 3 maanden
 • 1-op-1 sessie van 30 minuten
 • Opdrachten die je aan het denken zetten en inzichten geven
 • Een uitgebreid 1-op-1 terugkoppelgesprek van 1,5 uur over jouw talentenanalysetest (TMA) met extra’s zoals tips voor jouw ideale werkomgeving, ontwikkelmogelijkheden, leerstijl, etc. Ook ontvang je de rapportages digitaal (talentenanalysetest en competentiepaspoort)
 • Een jaar lang toegang tot een online database bomvol beroepen, opleidingen en vacatures (LDC)
 • Informatie over de arbeidsmarkt, netwerken, jobmarketing, jobcraften

 

De investering is 1421,75 euro incl. 21% btw. Voor dit geld kun je natuurlijk een vakantie boeken, een nieuwe bank kopen of op je spaarrekening laten staan. Maar met dit loopbaantraject investeer je in je toekomst. Je hebt er je hele leven wat aan en wordt er een gelukkiger persoon van! Dat is niet in geld uit te drukken. Wil of kun je niet zelf betalen? Er zijn veel werkgevers die hun medewerkers faciliteren hierin, volledig of gedeeltelijk. Dit is opgenomen in veel CAO’s. Ga het gesprek aan, wie niet waagt die niet wint. Werk je bij de Rijksoverheid? Dan is dit sowieso in 2024 nog goed geregeld, kijk hiervoor op m’n website bij ‘gratis’.

Praktische informatie

 • de groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers
 • het volgende groepstraject start medio september 2024
 • de bijeenkomsten vinden elke 2 a 3 weken plaats, de terugkombijeenkomst 3 maanden na bijeenkomst 8
 • we zien elkaar in de omgeving van Hotel Gaia, Diepenveen. Een mooie plek met afwisselende natuur: water, bos, paadjes, paden, open vlakte. Je kunt er je fiets of auto parkeren (parkeerplaats Schapenzandweg, langs de dijk) en met het OV is het ook goed bereikbaar (15 minuten fietsen vanaf station Deventer).
loopbaan coaching

Ervaringen

Lees hoe anderen het groepstraject ervaren.

 

Quote van deelnemer (man):
“Ontzettend mooi en leerzaam om in een kleine groep samen maar ook heel zelfstandig bezig te zijn met je loopbaan. Ieder in de groep volgt zijn eigen pad, heeft zijn eigen vragen en strubbelingen maar we hebben allemaal hetzelfde doel: een betere invulling van ons werkzame leven. Omdat we allemaal heel verschillend zijn, zowel wat betreft het werk dat we doen maar ook de levensfase waarin we ons bevinden, denk je eerst: hoe gaat dit werken, hoe gaan we wat aan elkaar hebben? Maar het is juist heel mooi om te zien dat we, onder de enthousiaste leiding van Eva, door die verschillen elkaar juist ontzettend goed kunnen helpen en aanvullen, al vanaf dag 1. Door die verschillende invalshoeken worden namelijk juist deuren geopend die je alleen nooit had gezien, of je krijgt net even dat zetje van de anderen dat je nodig hebt om door te gaan. Een heel waardevol traject wat me veel verder heeft gebracht en waar ik met een heel goed gevoel op terugkijk.”

Quote van deelnemer (vrouw):
“Bij aanvang van het traject Sterk in je Loopbaan was ik net, na 20 lange jaren, gewisseld van baan. Alles was buiten mijn comfortzone en ik voelde alleen maar stress. Het lukte mij niet om hier structuur in aan te brengen en had het gevoel te verdrinken.
Eva stelde voor in een groepstraject te starten. Het sprak mij aan om met mensen in contact te komen die ook hindernissen tegenkomen in hun loopbaan. Ik vond het verhelderend om te horen hoe onbekenden mij zien. Interessant dat sommige zaken voor anderen heel duidelijk zijn. De groep steunt elkaar en deelt (vaak herkenbare) dingen. Hoewel iedereen met een andere reden dit traject is gestart, is het mooi de anderen te volgen en dingen van elkaar te leren.
Eva heeft mij geholpen alles op een rijtje te zetten, door mij te laten zoeken waar mijn kwaliteiten en talenten liggen. Erg waardevol, waardoor ik het gevoel heb op mijn plek te zitten in mijn huidige functie.”

Quote van deelnemer (man):
“Het samen met een groep mensen werken aan je eigen loopbaanontwikkeling is een aanrader!
Het samen doorlopen van dit traject kent meerdere voordelen; zo realiseer je dat je niet de enige bent met dergelijke vragen en onzekerheden, leer je van elkaars inzichten en stimuleer je elkaar om stappen te zetten.
De opdrachten maak je individueel, waardoor je echt de diepte in kunt gaan en veel leert. Tijdens de groepsbijeenkomst kun je deze inzichten maar ook vragen met elkaar delen. Zo leer je van elkaar.”

Quote van deelnemer (vrouw):
“Wat het mij vooral heeft opgeleverd is dat je ziet dat je niet alleen bent, die struggelt in de persoonlijke zoektocht. Iedereen heeft tegenslagen in het leven. Het is dan gewoon heel fijn om met andere mensen tegelijk dat traject te bewandelen. En dat als je ergens tegenaan loopt, meestal zijn er ook anderen die daar tegenaan lopen. Dus ja, ik denk zeker dat als je een teamplayer bent of je bent sociaal en je wilt gewoon graag optrekken met andere mensen, dat kan gewoon heel erg in dit groepje. En elkaar motiveren of als een opdracht niet lukt, ik krijg altijd van iemand een persoonlijk berichtje, naast dat van jou Eva, van ‘hee hoe gaat het met je’, gewoon heel betrokken. Dus ik vind het echt heel prettig, heel blij mee! Nou goed, ik kan het zeker aanraden.”

 

FAQ

Voor wie is dit traject geschikt?

Voor iedereen die beseft dat ze zelf eigenaar is van haar loopbaan en bezig wil met haar toekomst. En hiertoe ook actie onderneemt: niet alleen voornemen, ook doen. Actie!

Waarom samen met anderen?

– het herkenning geeft
je bent niet de enige met vragen over je werk. Dit geeft rust en zo kan de focus op het verkennen van jouw talenten en toekomst.
– je elkaars talenten ziet
bij een ander zie je vaak snel wat degene goed kan of waarover iemand met pretlichtjes in haar ogen praat. Zo zien anderen dat dus ook bij jou!

– jouw netwerk zich uitbreidt
zowel direct met de andere deelnemers alsook met de personen die zij kennen. 

– het feedback oplevert
in de veiligheid van een groepje ‘soortgenoten’ kun je jouw ideeen bespreken en toetsen, feedback ophalen. 

– volop inspiratie geeft
andere branche, andere organisatie, ander netwerk, andere blik op jouw 

Samen met anderen jouw toekomst verkennen is een bonus!

Hoelang duurt het traject?

8 bijeenkomsten elke 2 a 3 weken een, dus zo’n 4 maanden

Waarom wandelend in gesprek?

– het is effectief: naast elkaar lopen geeft letterlijk een andere blik en ruimte voor jouw gedachten, je komt zo sneller tot de kern
– het geeft direct afstand tot jouw dagelijkse situatie, waardoor je sneller tot inzichten en nieuwe ideeen komt 
– je voelt je krachtig: jouw benen brengen jou ergens! dit leidt tot actie
– het is gezond: al een paar minuten buiten wandelen werkt
– de natuur inspireert, spiegelt, troost, relateert en ontspant

In het voorjaar van 2022 heb ik de Wandelcoach Opleiding gevolgd en doe sindsdien (bijna) niet meer anders! Van coachees hoor ik keer op keer dat het fijn is en makkelijk praat. Lees bijvoorbeeld de ervaringen van Christel en Femke.

Wat als het regent?

In de praktijk valt het mee hoe vaak het regent en ook een buitje kan verfrissend werken. De seizoenen laten de natuur anders eruit zien, net als verschillende weertypen doen. Daar zit soms juist de inspiratie!

We gaan bij alle weertypen op pad, alleen bij onweer kom ik met een ander plan.
Zorg zelf voor geschikte kleding en schoenen. We blijven op de paden, soms zijn deze modderig.

Wie betaalt het?
Wat als ik nog meer vragen heb?

Neem contact met me op!

eva visser

Ben je toe aan frisse kijk op jouw loopbaan? 

Sterk in je loopbaan! is dan perfect voor jou. Alles begint met een goed gesprek, dus neem gerust contact op via Whatsapp of telefoon. Vandaar kijken we wat jij belangrijk vindt, wat je wilt bereiken en hoe ik je daarbij kan helpen. Een mailtje of berichtje via Linkedin sturen kan natuurlijk ook.

Eva Visser